Članci

GODIŠNJA SKUPŠTINA

Dana 06.12.2014.god. u Požarevcu je održana treća redovna godišnja skupština Udruženja proizvođača lešnika Srbije. Tom prilikom proizvođači ali i gosti skupštine su bili upoznati sa radom udruženja iz prethodne godine i donošenjem plana za narednu godinu.

Skupština prvi deo (pre pauze)

 

Prilikom otvaranja skupštine reči dobrodošlice je izgovorio Aleksandar Stojanović direktor Poljoprivredne savetodavne službe Požarevac d.o.o. Koji je tom prilikom naglasio značaj udruživanja i saradnje proizvođača. Pored toga preneo je izvinjenje Saše Bogićevića predsednika UO Agrarnog fonda Požarevac zbog njegovog opravdanog izostanka na skupštini.

Posle kratke prezentacije Ognjana Ilića predsednika udruženja, nastupila je diskusija sa temom proizvodnje i prodaje lešnika u Srbiji. Ta tema je pokazala veliko interesovanje prisutnih pri čemu su prisutni imali mogućnost da daju svoje ali i da saslušaju druga mišljenja odnosno predloge.

Posle kratke pauze, diskusija se nastavila sa temom lešnik i njegov odličan kvalitet u Srbiji. Odnosno, potrebom upoznavanja potrošača sa tom činjenicom.

Zatim je jednoglasno je donesen zaključak u sledećoj tački dnevnog reda da se članarina za tekuću godinu prikuplja do 01.01 do 31.03. za tekuću godinu u iznosu od 1500,00din. Uz saglasnost i zaključak svih prisutnih da dosadašnji iznos članarine nije dovoljan za budući plan rada udruženja u narednoj godini.

Takođe je jednoglasno donesen zaključak da aktuelnom predsedniku Ognjanu Iliću je potrebno produžiti mesto predsednika udruženja na još jedan mandatSkupština drugi deo (posle pauze)

Jedan od planova za naredni period je da se napravi okupljanje članova u većem leskarniku uz prisustvo predavača sa temom proizvodnja lešnika.

Po završetku skupštine prisutni (sada već tradicionalno) su se uputili u obližnji restoran na ručak gde su nastavili razgovore ali i druženje u malo komotnijoj atmosferi.

Godišnja skupština je uspešno održana uz pomoć svih prisutnih koji su doputovali iz raznih krajeva Srbije po kišovitom vremenu ali i pomoći Aleksandra Stojanovića direktora Poljoprivredne savetodavne službe Požarevac d.o.o. na omogućenom radnom prostoru i svemu ostalom.

 

KALENDAR AKTIVNOSTI

VREMENSKA PROGNOZA

CRKVENI KALENDAR

KURSNA LISTA

Konvertor valuta

Cene Septembar 2015